Barion Pixel

Tippek, tanácsok kenyérsütő szereléshez és használatához

Kenyérsütő nem forog a lapát: A motor búg és nem forognak a lapátok, akkor nagy valószínűséggel az ékszíj szakadt el.

Mitől megy tönkre az ékszíj: A szíjak nem bírják a folyamatos hőt így azok elporladnak, szétmállnak egy idő után. A sokáig porosodott készülékben is tönkremehet a szíj, mert állásában elöregszenek az ékszíjak. Ráadásul az alakváltozást sem nagyon szeretik a keresztbordás szíjak.

Kenyérsütő ékészíj helyes felrakása: Minden esetben először a kisebbik fogaskerékre helyezze fel a szíjat, majd forgassa rá a nagyobb tárcsára

Szorul vagy kicsi az újonnan megvásárolt szíj: Általában 2-3 mm elfér, mert a motor állítható a 3 rögzítő csavarral. Nagyobb eltérés esetén ne erőltesse rá, hanem vegye fel a kapcsolatot a szerelőjével vagy az eladóval.

Átszalad a szíj a fogaskeréken: Elkoptak vagy letörtek a fogak a keresztbordás szíjon. Elkoptak vagy letörtek a fogaskerék fogai. Mindegyik esetnél cserélni kell a hibás alkatrészt újabbra.

Nem megfelelően forog a tárcsán a szíj, kóvályog: Az ékszíjtárcsa alatt lévő meghajtóegység perselye elkopott így lötyög a fogaskerék. Cseréni kell a perselyt vagy a komplett meghajtóegységet.

Sérült teflon az üstön vagy a lapáton: A sérült, karcos tartozékot nem szabad tovább használni, mert a leváló darabok a tésztába kerülhetnek és majd azt a megsült kenyérrel együtt megeheti. A teflont tartalmazó üstöt és lapátot kettő év érdemes javasolt lecserélni, mert a káros-anyag kibocsátásuk ennyi idő elteltével megnőhet. A rákkeltős hatást illetően a politetrafluoretilén (PTFE) nem problémás mert csak egyszerűen csak átmegy az emberi szervezeten (mint egy emészthetetlen rost pl. paradicsom héj, útifű maghéj, alma héj). A régebbi technikával gyártott perfluoroktánsav (PFOA) teflon bevonat azonban már nem szerencsés mert rákkeltő hatása van ha bejut a szervezetbe (Scientific American szerint). Lényegében érdemes a sérült vagy régi teflonos tartozékainkat idővel lecserélni újabbakra.

Üst tengely szigetelés (szimering) elöregszik: Idővel az edény tengelyénél lévő szimering tönkre megy és a folyadék kifolyik az üstből. A gyártók nem adnak külön tömítést az üsthöz, így csak csak kompletten vásárolható meg.

Lapát elhagyása: Általában a lapátot a rosszul sikerült kenyérrel dobjuk ki. Ha nem sikerül a kenyér, ne legyen annyira ideges, hogy egyből a szemétbe hajítja.

 

Webáruházunkban modellszám alapján megkeresheti a megfelelő tartozékot vagy alkatrészt. Amennyiben nem boldogul keressen mindent a kapcsolat menüpontban található e-mailen.

 

error: A tartalom védett!